Bored Panda
40 Times People Had No Idea What They Were Looking At, But The Internet Knew What It Was Right Away (New Pics)
CuriositiesSEP 11, 2020

40 Times People Had No Idea What They Were Looking At, But The Internet Knew What It Was Right Away (New Pics)

540
129
The last time we wrote an article about the subreddit "What is this thing?", it had 894,000 members. Now, the number has grown to 1.8 million. No wonder -- it delivers. People keep going to the community with photos of possessions they need identifying, and they keep getting answers, too.
From the roof plate of a drum fish to a fancy sugar cube holder, these Internet detectives don't shy away from any case. "About 75-85% of all the items posted to this subreddit are solved, and out of those about 50-60% are solved within the first 30 minutes of the post going live," a moderator of the subreddit told Bored Panda. "The average time of solving what an item is around 20-30 minutes, and about 15-20% of the posts made here don't go live at all, because the moderation team has solved it through modmail, or by commenting on the post before it goes live due to the sheer amount of different things the moderators have seen."
Continue scrolling and check out some of the most memorable recent posts!

#1 I Found This Blue Disc In A Packet Of Sour Cream Crisps. Its Has The Words "Ferrous 25mm Bst, Cert Number 213026b" On It. What Is This Thing?

I Found This Blue Disc In A Packet Of Sour Cream Crisps. Its Has The Words "Ferrous 25mm Bst, Cert Number 213026b" On It. What Is This Thing?
Answer: It's a testing chip. It goes through the metal detectors to ensure they're working. There's a problem here though. You send X number of testers you get X number back. If you get X-1 or some other number you stop the line until you find your chip. The entire purpose of the test is to make sure that stuff like this--which is supposed to simulate a foreign object--does not get through. There's usually paperwork to document this. Write to the outfit and tell them what you found and rest assured there will be a s**tstorm on the other end.
Report
481points

It's worth mentioning that every now and then a case goes unsolved no matter how popular it becomes. For example, when an active redditor submitted a thing that strongly resembled a specific model of an anti-personnel landmine. "The active account went completely silent for months, causing many to fear that there was a fatal accident, to the point of people scouring news sites for any stories about ordnance fatalities," the moderator recalled. Luckily, the person turned out to be fine; another user tracked them down and contacted them on another website. "Unfortunately, what that sleuthy user did to track down the submitter counts as doxxing, which is against reddit sitewide rules, so his elaborate write up of tracking the person down had to be removed." But that just goes to show how much this community is dedicated to the common cause.

#2 What Are These Characters Found On The Back Side Of A Sign On A Woodland Trail In Alaska?

What Are These Characters Found On The Back Side Of A Sign On A Woodland Trail In Alaska?
Answer:  It's Stafir Móti Aðsókn an Icelandic magical sigil/stave to protect against ghosts and evil spirits
447points

Sometimes, redditors themselves get in the way of all the detective work. "The most common breach of guidelines is people making jokes, which makes it harder for people to see the correct answer," the moderator explained. "Jokes will get people a temporary ban; more jokes get a permanent ban. It's a pretty simple rule, but a great deal of time is spent weeding those out."

#3 Help Identify What These Are And What They Were Used For? Passed Down By Family - UK

Help Identify What These Are And What They Were Used For? Passed Down By Family - UK
Answer: An apprentice final piece before becoming a journey man engraver.
Report
407points

The moderator said they think the popularity of the subreddit boils down to human nature -- we're curious creatures. "My guess as to why this subreddit is so popular is the instant gratification of managing to solve something using your own knowledge, and people's intrinsic need of figuring out what something unknown is. It's also a great place to learn how to find information quickly, as most of the time there seems to be a race between people to solve the items that have been posted," they added.

#4 Blue Glass Token Found In A Field In France, Though One Of The Ships Flags Kind Of Looks Like A Union Jack. Game Piece Or History?

Blue Glass Token Found In A Field In France, Though One Of The Ships Flags Kind Of Looks Like A Union Jack. Game Piece Or History?
Answer: It's a part of a ring warn by somone important on one of the shipping companies in the 18th century
345points

Experts think that the roots of our ever-hungry curiosity can be linked to what is called neoteny. This term from evolutionary theory means the "retention of juvenile characteristics". It means that as a species, humans are more child-like than other mammals. Being relatively hairless is one example. A big brain relative to body size is another. Our lifelong curiosity and playfulness, they think, is just another behavioral characteristic of neoteny.

#5 I Found This Metal Object. No Text Or Numbers. Can Retract To Be The Size Of A Bracelet. What Is This Thing?

I Found This Metal Object. No Text Or Numbers. Can Retract To Be The Size Of A Bracelet. What Is This Thing?
Answer: It's the top (closure part) of a purse or small handbag.
336points

#6 Metal 3-4 Inches, With Glass Balls. What Is This Thing?

Metal 3-4 Inches, With Glass Balls.  What Is This Thing?
Answer: These were how old reflectors were made, like for railroads
330points

#7 I Know It’s A Chair, But What’s With The Extended Arms?

I Know It’s A Chair, But What’s With The Extended Arms?
Answer: It looks like a plantation/planters chair. You’d put your sore swollen legs up on the arms after sitting on a horse all day, like a pregnant woman with her legs up in the same fashion. This is why the back is so sloped as well. If you sit up straight it wouldn’t be comfortable to put your legs up like that, but in a reclined position it’s good for blood flow and air flow.
Report
323points

#8 Ditches In A Field Next To An Airport. Didn't Use To Be There Before. What Is This Thing?

Ditches In A Field Next To An Airport. Didn't Use To Be There Before. What Is This Thing?
Answer: Before construction, they are required to look for sites of archaeological interest. This is the pattern that they use to search for those. They trench a line and the dots on each side of the trench are the dirt which has been removed
315points

#9 A Silver Utensil. When You Press The Button On One End The Grips Open. What Is This Thing?

A Silver Utensil. When You Press The Button On One End The Grips Open. What Is This Thing?
Answer: Sugarcube holder.
For tea parties with scones.
Or coffee and cake.
313points

#10 Switch On The Back Of An Old Clock Labelled "Miracle Eye". What Is This?

Switch On The Back Of An Old Clock Labelled "Miracle Eye". What Is This?
Answer: I think it is a light sensor that can be turned on and off. When on the clock will not make chime noises unless it senses light. This way at night it does not wake people up.
Report
306points

#11 I Bought This "Thing" Years Ago, But Never Knew What It Was, I Just Thought It Looked Cool! The Center Globe Piece Spins And Is Weighted At One End, So Even If You Give It A Spin, It Always Ends Up With The "10" Facing Up. The Numbers Are 10-130, In Increments Of 10. What Is This Thing?

I Bought This "Thing" Years Ago, But Never Knew What It Was, I Just Thought It Looked Cool! The Center Globe Piece Spins And Is Weighted At One End, So Even If You Give It A Spin, It Always Ends Up With The "10" Facing Up. The Numbers Are 10-130, In Increments Of 10. What Is This Thing?
Answer: This is a thermometer. My grandfather had the same exact device. Look at the number where it aligns with the convex (upper) portion of the plane, that should be the approximate temperature in Fahrenheit. I was always told to not spin it because it would mess with its accuracy
287points

#12 Found 14 Years Ago In A Hole In A Log On Dallas Road Beach In Victoria, Bc, Canada. A Mystery That Remains Unsolved

Found 14 Years Ago In A Hole In A Log On Dallas Road Beach In Victoria, Bc, Canada. A Mystery That Remains Unsolved
Answer: Pieces from an art installation http://www.dianathompson.net/2nd_Nature/kag.html
280points

#13 My Grandad Dug This Up? Found In Liverpool, Possibly WW2, It Was Found With The Decoration On, What Is It?

My Grandad Dug This Up? Found In Liverpool, Possibly WW2, It Was Found With The Decoration On, What Is It?
Answer: Yea ! It’s a thing ! Called trench art , google it there will be tons of beautiful engravings on shells
Report
272points

#14 Cones Of Dunshire Found In German Supermarket?

Cones Of Dunshire Found In German Supermarket?
Answer: It's a so called "Schultüte". When children have their first day of school, they get it filled by their parents with gifts and sweets
Report
269points

#15 Found In A Public Park/Disc Golf Course. Everything Not Screened In Is Removable. What Is It For?

Found In A Public Park/Disc Golf Course. Everything Not Screened In Is Removable. What Is It For?
Answer: It’s a bee and bug house, it’s filled with different materials for lone bugs to overwinter
262points

#16 What Are The Purpose Of The Metal Plates On The Ground In Front Of Some Of The Water Fountains At Universal Studios Orlando?

What Are The Purpose Of The Metal Plates On The Ground In Front Of Some Of The Water Fountains At Universal Studios Orlando?
Answer: Blind people and their walking stick.
261points

#17 Found On A Beach Of Lake Erie. I’ve Lived Near The Lake My Whole Life And Never Have Seen Something Like This. What Is This Thing?

Found On A Beach Of Lake Erie. I’ve Lived Near The Lake My Whole Life And Never Have Seen Something Like This. What Is This Thing?
Answer: the roof plate of a drum fish
Report
260points

#18 Found This Washed Up On A Beach In Massachusetts. It’s Wooden And Looks Handcrafted. Maybe A Piece Of A Chair?

Found This Washed Up On A Beach In Massachusetts. It’s Wooden And Looks Handcrafted. Maybe A Piece Of A Chair?
Answer: It looks like a Davis Quadrant or Backstaff, a navigational instrument predecessor of the sextant. Maybe you should take that to a museum, with nautical expertise
250points

#19 What Is This Appliance Built Into This Kitchen Island?

What Is This Appliance Built Into This Kitchen Island?
Answer: I had one of these in my kitchen and I loved it! It was near my regular sink so I could pull the faucet head over to fill the “pot” then I would turn it on to boil the water. It has a pot that goes inside it that has holes in it - like a strainer. You put the strainer inside the “sink” and then toss your items that you want to boil inside the strainer and cover it. Once your food is cooked you lift out the strainer, flip the switch and all the boiling water drains out. The biggest advantage was not having to carry a large pot of boiling water over from your regular stove top to the sink to drain out the water. I used it for boiling pasta, potatoes, corn on the cob and I loved it!! I started to have trouble with it not holding water and when I contacted Kohler the said so sorry, but the model was discontinued. It was great while it lasted!!
248points

#20 Chest Of Drawers With No Drawer Sides And A Hole At The Front Of The Drawer. What Is This Thing?

Chest Of Drawers With No Drawer Sides And A Hole At The Front Of The Drawer. What Is This Thing?
Answer: Looks like an Artist’s Cabinet or Flat File. It’s a set of drawers for storing drawings, architectural plans, etc.
Report
248points
540
129