Bored Panda
40 Times People Had No Idea What They Were Looking At, But The Internet Knew What It Was Right Away
CuriositiesMAY 6, 2020

40 Times People Had No Idea What They Were Looking At, But The Internet Knew What It Was Right Away

550
31
All things have a purpose and function. However, some objects are so peculiar, so strange, and so weird that it takes amateur detectives and internet occultists to decipher their meaning. The ‘What Is This Thing’ subreddit is a treasure trove of everyday artifacts whose purpose was lost to the world… until Reddit’s resident Sherlock Holmeses took a look at them and explained exactly what people were looking at.
We’ve collected some of the best examples of odd things, so scroll down, have a look, have a read, and upvote your faves. Let us know in the comments if you learned something new and share the most obscure objects with your pals to test their knowledge.
Be sure to read on for Bored Panda’s interview with one of the subreddit’s moderators. And when you’re done with this list and if you’re still hungry for weird things whose purpose is unclear, then be sure to have a look through our previous posts about strange objects right here, here, as well as here.
More info: Reddit

#1 What Is This Thing In My Classroom? Makes Subtle Fan-Like Sounds And Changes Colour On Top

What Is This Thing In My Classroom? Makes Subtle Fan-Like Sounds And Changes Colour On Top
Answer: AV1 is a personal avatar for children suffering from long-term illness, helping them to continue their education and maintain the normality of daily life despite no longer being able to access mainstream education. Through an app, the user can remotely log into the class from their home or hospital. Looking through the robots eyes, the child can watch the lesson, through the robot’s ears they can hear greetings from their friends and they can speak through the robot to interact with the rest of the class.
Report
395points

#2 What Are These For In An Outdoor Area Of A Hospital?

What Are These For In An Outdoor Area Of A Hospital?
Answer: These are emergency showers. An affected person (chemical spills, laboratory mishaps, etc) will pull the level on the top and tepid water (OSHA defined between 60F and 100F) will douse the affected from the shower head (above) and boot sprayer (below). The duration of these showers is required to be 15 full minutes at approximately 20 PSI.
Source: I design these systems.
394points

#3 IKEA Coffee Mug, What Is The Thing At The Bottom?

IKEA Coffee Mug, What Is The Thing At The Bottom?
Answer: So water doesn't stay on the bottom if you put the mug in the dishwasher and stops wet mugs suctioning themselves to coasters.
Pretty clever design actually.
Report
392points

According to one of the subreddit’s moderators, there are several reasons why people become amateur detectives online and help others figure out what obscure objects are. The first reason is that interesting items show up and some folks can’t help but get involved. There’s also the “thrill of the chase”—people want to show off their great search skills.

“Many [people] have unique and obscure knowledge and they like to use it. Get enough of them together and they cover most things,” the moderator told Bored Panda.

The mod revealed that it’s very rare for a thing to get posted and for nobody to know what it is. They estimate that under 10 percent of ‘cases’ don’t get solved on the subreddit. “A majority of things are solved within 15 minutes of posting,” the mod added. With over 1.5 million members in the community, it's no wonder that mysteries get solved so quickly.

#4 My Mom And Dad Were Doing Some Landscaping In The Backyard And Found This Weird Slate With Writing Etched Into It. The Months Are Spelled Out And The Year States 1827 But That’s All The Information Here. I Can Send More Pics In Pm. Also, This Was Located In Southern Missouri

My Mom And Dad Were Doing Some Landscaping In The Backyard And Found This Weird Slate With Writing Etched Into It. The Months Are Spelled Out And The Year States 1827 But That’s All The Information Here. I Can Send More Pics In Pm. Also, This Was Located In Southern Missouri
Answer: a practice gravestone scrap. Someone who carved gravestones would practice engraving lettering and drawings on this broken piece of stone.
344points

#5 Thin Slabs Of Ivory With Days Of The Week On The Top Found In My Closet. What Is This Thing?

Thin Slabs Of Ivory With Days Of The Week On The Top Found In My Closet. What Is This Thing?
Answer: Fabulous antique early Victorian chatelaine aide memoir from mid 1800s. Made of sheets of bone, it would have hung on a lady's chatalaine chain or been kept securely in her pocket and she would have used it to make note and appointments for the week to come. It has 6 pages for the days Monday to Saturday, of course a lady would never have made appointments on a Sunday
Report
344points

#6 Water Flows From A Culvert Beneath A Trail Into This Circular Pool, Then Continues On Into The Woods. What's The Pool's Purpose?

Water Flows From A Culvert Beneath A Trail Into This Circular Pool, Then Continues On Into The Woods. What's The Pool's Purpose?
Answer: Settling pond for erosion control and improving the downstream water for happier fish
340points

The subreddit has a more serious offshoot on Reddit called Trace an Object that searches for objects posted by Europol that are linked to child abuse cases.

“We've had some luck in identifying some things, but there's more yet unsolved and more to come as Europol does release some new information every few months,” the moderator explained. The Trace an Object subreddit currently has more than 52.6k members who are putting their sleuthing skills to good use.

#7 Grainy-Like Things? They Appear Inside And On My Closet, And Reappear Whenever I Clean Them. What Are These?

Grainy-Like Things? They Appear Inside And On My Closet, And Reappear Whenever I Clean Them. What Are These?
Answer: Termite poop.
Report
338points

#8 Washed Up On A Beach In Florida. What Is This Thing?

Washed Up On A Beach In Florida. What Is This Thing?
Answer: "It is a wave-powered desalinator that is owned by Oneka Technologies, a firm in Quebec. It takes seawater and turns it into fresh water. It is powered by the motion of the waves."
Report
332points

#9 Weird Squirming Living Lovecraftian Nightmare On Our Lawn Chair This Morning. What Is This Thing?

Weird Squirming Living Lovecraftian Nightmare On Our Lawn Chair This Morning.  What Is This Thing?
Answer: Hag moth caterpillar with fuzzy “false arms” on its back to make it look like a dead leaf. (We’re looking at the belly)
Report
329points

It’s not just the modern world that is full of mysteries: the further back into history we go, the more secretive things get because the purpose of some things has become lost in the fog of time. One of the most cliched and well-known examples of this is Stonehenge.

We all have our personal theories as to what it was used for (burial site, cosmic map, astronomical calendar, druidic circle, UFO landing site, etc.), but the real answer still eludes us. Researchers are still scratching their heads how the stones that weigh around 8,000 pounds (3,629 kilograms) were transported more than 200 miles (322 kilometers) to the place where Stonehenge still stands.

#10 My Boss Just Got Married, And Due To A Combination Of Indian Tradition And Him Being A Bro, He Brought Us These Little Snackboxes. He Left Before I Could Ask Him Much About Them. What Are They Called And What Are They Made Out Of?

My Boss Just Got Married, And Due To A Combination Of Indian Tradition And Him Being A Bro, He Brought Us These Little Snackboxes. He Left Before I Could Ask Him Much About Them. What Are They Called And What Are They Made Out Of?
Answer: The white block to the left is made with cashew nuts and sugar : It is called kaju barfi. The yellow block looks like it is mango flavored barfi. The circular one looks like dried fig with nuts stuffed in it. The shiny ones have edible silver foil and are also made from almonds, cashews and pistachio nuts. They are all made with clarified butter and are delicious desserts.
324points

#11 Mini Harpoon Thing Found When Changing Bedding In A Hospital Room

Mini Harpoon Thing Found When Changing Bedding In A Hospital Room
Answer: Patient had been tased. It's a taser dart.
Report
314points

#12 When You Pull The Ring On This, Four Little Pins Come Out. What Is It Used For?

When You Pull The Ring On This, Four Little Pins Come Out. What Is It Used For?
Answer: It's an anti-theft device for pocket watches.
302points

Something else that has captured the imaginations of many individuals is a series of carvings in Peru made by the Nazca tribe. Nobody knows why exactly the Nazcas made these drawings of animals, plants, insects, and other things.

But two things are for sure: they are huge and they can be seen from the sky. But their true purpose is still shrouded in mystery. Perhaps, one day, we’ll figure out the answers to the secrets of the Nazcas, as well as solve the mysteries of Stonehenge.

#13 Found On Guam In Shallow Water. 3-Meter Diameter Disk. Top Looks Like Polyester In A Honeycomb Shape That Is Fiber Glassed To Flimsy Aluminum Disk. I'm Stumped On This One. Never Seen Anything Like It. What Is This Thing?

Found On Guam In Shallow Water. 3-Meter Diameter Disk. Top Looks Like Polyester In A Honeycomb Shape That Is Fiber Glassed To Flimsy Aluminum Disk. I'm Stumped On This One. Never Seen Anything Like It. What Is This Thing?
Answer: There was recently a Chinese Long March 3B rocket launch that failed, and the rocket and its payload was seen reentering the atmosphere near Guam
285points

#14 What Are These Swirly Things? Found On Google Maps - Located In Cogdell, Georgia, USA

What Are These Swirly Things? Found On Google Maps - Located In Cogdell, Georgia, USA
Answer: Checked the tax records... It is or was an alligator farm.
Report
271points

#15 Saw This In A Forest In Germany. What Is This Thing?

Saw This In A Forest In Germany. What Is This Thing?
Answer: It's a fridge, or a old time cold room. Basically a room covered with dirt for insulation
Report
266points

#16 My Grandfather Told Us To Not Remove This When Renovating. What Is This Thing?

My Grandfather Told Us To Not Remove This When Renovating.  What Is This Thing?
Answer: Aztec calendar. Funny thing, I remember a bunch of these a while ago being smuggled over the border and they were made of meth.
263points

#17 Mostly Concerned About Why Is This Thing?

Mostly Concerned About Why Is This Thing?
Answer: For doing surgery on the cow
263points

#18 Found In Deep Creek Md. What Is This Thing?

Found In Deep Creek Md. What Is This Thing?
Answer: Stonefly larvae. Good sign for the water quality.
261points

#19 What Are These Things I Keep Seeing On Nearly All The London Bus Stops In My Area?

What Are These Things I Keep Seeing On Nearly All The London Bus Stops In My Area?
Answer: It's potato art... And I'm not even kidding... The artist is unknown (some say by an artist called NoNose), if you look for 'London bus stop potato art' you can find many more articles written about it.
Report
261points

#20 Growing From The Basement Ceiling At A Very Rapid Rate. It Is Also Leaving On The Table Below It, Grayish Particles. What Is This Thing?

Growing From The Basement Ceiling At A Very Rapid Rate. It Is Also Leaving On The Table Below It, Grayish Particles. What Is This Thing?
Answer: Those are the studs from your walls -- redistributed by your termites.
258points
550
31